dimecres, 11 de gener del 2017

Línia destacada del mes: línia A4 de Sarbus

Aquest mes de gener la línia destacada és una línia interurbana d'autobus, la A4 de Sarbus. Aquesta línia connecta Barcelona amb Sant Cugat passant per Cerdanyola.



Breu història:

La línia A4 va néixer amb la creació de dues línies, una al 1958 entre Barcelona i Cerdanyola i l'altre al 1963 entre Cerdanyola i Sant Cugat, que anys més tard es van fusionar creant, juntament amb una altra que anava de Terrassa a Sant Cugat per Rubí, la línia Barcelona-Cerdanyola-Sant Cugat-Rubí-Terrassa. Només alguns serveis feien el recorregut complet, els altres finalitzaven a Rubí. Al 2009 la línia es va dividir en tres, que son les que actualment circulen: A4 Barcelona-Sant Cugat, B7 Cerdanyola-Rubí i B8 Sant Cugat-Sant Quirze per Terrassa acabant més tard límitada al Hospital de Terrassa.


La línia i horaris:

Com he explicat, la A4 connecta l'estació d'autobusos de Fabra i Puig, a Barcelona, amb l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Cugat. El recorregut que fa el comença sortint de Barcelona per l'Avinguda Meridiana, tenint parades a la Plaça Mossèn Clavé i a la Trinitat. Seguidament agafa la carretera nacional N-150 tenint vàries parades a Can Cuiàs i Santa Maria de Montcada fins a arribar a Cerdanyola entrant per la mateixa carretera nacional. Travessa aquesta població passant per l'avinguda Primavera, els carrers de Lluís Comanys, Mare de Deu del Pilar, Anselm Clavé i Sant Ramón, i arriba al extrem de la població on està situat el Parc Tecnològic. Passat Cerdanyola agafa la carretera BP-1413 que va de Cerdanyola a Sant Cugat passant pel Parc del Alba i el Sincotró. Entra a Sant Cugat per l'avinguda Cerdanyola i passa per la Rambla del Celler, el carrer Francesc Moragas i Lluís Companys fins arribar al carrer Safareigs, on té el terminal. En sentit invers surt de Sant Cugat per Ribatallada, Puig i Cadafalch i l'avinguda Cerdanyola i per Cerdanyola passa únicament per l'avinguda Primavera i l'ajuntament.

                                           

En quan a horaris la línia té una freqüència aproximada de 30 minuts els dies laborables, 40 els dissabtes i més d'agost, i 50 els diumenges i festius.


Material mòbil:

La A4 utilitza tres vehicles els dies laborables i un de reforç que són:
-2633: Iveco Crossway LE estrenat el 30 de desembre de 2016.
-2634: Iveco Crossway LE estrenat el 2 de gener de 2017.
-2638: Iveco Crossway LE estrenat el 1 de gener de 2017.
-2831 (el reforç): Castrosua City Versus sobre xassís Scania N280UB provinent del servei Bus Transit de TCC.

Respecte als dissabtes utilitza els mateixos que en laborables restant-li el reforç i els diumenges i festius utilitza dos dels tres Iveco Crossway LE abans esmenats.





Fons no pròpies > http://www.autobusesbcn.es/http://www.moventis.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada