dijous, 31 de desembre del 2015

Línia destacada del mes: línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Doncs aquest mes he decidit com a línia del mes la línia de tren suburbà S1 que connecta Barcelona amb Terrassa. Avui, 31 de desembre, s'acaba aquest any 2015, un any molt significatiu per a la línia que tractaré ja aquest estiu es va inaugurar la ampliació per l'interior de Terrassa des de Terrassa Rambla fins a Terrassa Nacions Unides passant per Vallparadís i la Estació de Rodalies de Catalunya.



Història:

Abans de començar amb les dades de la línia repassarem una mica els seus orígens. L'embrió de la línia va ser la línia de Barcelona a Sarrià, amb el pas del temps es va anar allargant la línia dins del Vallès primer fins a Les Planes, seguidament fins a Sant Cugat, i finalment fins a Terrassa Rambla. A l'estiu de 2015 es va ampliar fins al nord de Terrassa, fins al barri de Can Roca. El material mòbil que ha utilitzat han sigut els automotors nord-americans Brill, els trens de la sèrie 400, apodats popularment com a Granotes per la forma i color que tenien; la sèrie 111, la sèrie 112 i finalment la sèrie 113.




La línia:

Aquesta línia comença a l'estació de Barcelona Plaça Catalunya, i fa parada a les estacions de Provença, Gràcia, Muntaner, Sarrià, Peu del Funicular, Baixador de Vallvidrera, Les Planes, La Floresta, Valldoreix i Sant Cugat junt amb la línia S2, la de Sabadell. A partir de Sant Cugat es desvia cap al oest fins a Terrassa parant a Mira-sol, Hospital General, Rubí, Les Fonts, Terrassa Rambla, Vallparadís-Universitat, Terrassa-Estació del Nord i finalitzant a Terrassa Nacions Unides.




Horaris:
La línia S1 té trens cada 12 minuts durant la major part dels dies laborables i cada 20 minuts els dissabtes i festius. La primera sortida de Terrassa Nacions Unides en laborables la efectua a les 4:17 mentre que de Plaça Catalunya ho fa a les 5:02. En dissabtes i festius la primera sortida de Terrassa la efectua a les 5:06 i de Barcelona a les 5:30. L'última sortida la efectua de Terrassa a les 22:52 els dies entre diumenge i dijous i de Barcelona a les 0:02 les nits de feiners a feiners i a les 0:30 les nits de diumenge. Els divendres i dissabtes hi ha més servei fins a les 2.
Per consultar més detalladament els horaris podeu anar a: http://www.fgc.cat/cat/cercador.asp




Material Mòbil:
La línia S1 utilitza trens de les sèries 112 i 113, les dues de 4 cotxes. Fins fa poc va portar també la sèrie 111, sobrtetot abans de la arribada de les unitats 112 on la aparició de les 111 es va convertir en esporàdica, i amb l'arribada de la 113 on era quasi impossible veure trens de la sèrie 111 per la S1.





Com a curiositat va haver una temporada entre la setmana santa de 2014 i l'estiu d'aquell mateix any en que hi havia almenys una unitat 111 en servei a la S1 cada dia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada